Tien personen namen de pen ter hand en schreven een zinderende collectie aan opinierijke stukken. De teksten werden verweven met beelden uit het archief van Echo’s uit de wijk. In deze zine, dit filosofische werkboek, staat één vraag centraal: hoe kunnen we het cultuuraanbod radicaal laagdrempelig, democratisch en gespreid maken? Met bijdrages van onder andere Dalilla Hermans, Nelle van Damme, Mohamed Barrie en Danny Ronaldo. Laat u doorheen de gedachten van deze uitzonderlijke auteurs leiden. Neem een fluostift bij de hand, schrap, luister, reageer, kopieer en kijk naar buiten want deze zine is slechts een begin.BESTEL DE GRATIS ZINE HIER. Wil je de zine aan jezelf, vrienden en collega’s cadeau doen? Meerdere exemplaren bestelllen mag! We sturen de zines eind januari naar je op.


Kleurrijk analoog beeld van twee mensen die staand aan dezelfde sjaal breien op straat. Net achter hen staat een volwassenen die het bolletje wol vasthoudt, daarnaast een kind dat nieuwsgierig toekijkt. De foto werd gemaakt door Lia. 


Analoge foto van een hoek in een kamer. De muur is rozig en er staan twee plastieken stoelen en een plastieken tafel voor. Net achter de tafel staat een kleine pilaar met daarop een bloempot met een groen plantje. De foto werd gemaakt door Galia.De zine is integraal beschikbaar in luistervorm op SoundCloud en Spotify. Wie niet of moeilijk gedrukte artikels kan lezen, of wie liever luistert, kan op deze manier de zine ontdekken. In de publicatie vind je bij elke tekst een link en QR code naar de audioversie.coördinatie buitenshuis Marec Zeghers
redactie zine &  website Monica Fierlafijn Annys
vormgeving zine Justine Corrijn / Jacques
audio-opnames Lucas Colle


buitenshuis is een twee jaar lopend project dat een nieuw lerend netwerk op poten zet. Het ontstond in de schoot van bestaande lokale cultuurprojecten en vanuit een nood om elkaar beter te leren kennen. De zine vormt het aanknopingspunt voor vier denk- en ontmoetingsdagen die buitenshuis in 2022 zal organiseren. We gaan aan de slag met filosofische en praktische thema’s en elkaar, zoeken hoe we ieders recht op cultuur kunnen realiseren en wisselen ervaringen uit. De tweede dag gaat door op 13 juni. Welkom buitenshuis!


MEER INFO